God Jul!


RondellgubbarI brist på snö och rondellhundar har det nu dykt upp snögubbar i rondellen vid Norr Tull i Norrköping. Kommunen har försökt göra det lite mer spännande genom att hemlighålla de målade träskivorna som avtäcktes i måndags.
En snäll tanke: Det är ju trevligt att till och med den trista trafikmiljön vid Norr Tull har fått lite julpynt!
En lite elakare tanke: Det märks att kommunens pyntbudget bränts på andra platser än vid Norr Tull...

Uppåt väggarna

På Dalsgatan i Norrköping möts man sedan en tid tillbaka av inslagna hus  när man kommer uppifrån Holmentorget. Inslagna som julklappar alltså.
 
I det ena fallet är det underhållsåtgärder som förvandlat kåken till ett stort paket. I det andra fallet är det istället HSB:s marknadsföringsidéer som försett huset med ett blågult band. Det här senare måste väl ändå vara ett bra exempel på hur ny teknik förändar den fysiska miljöns utseende. Plötsligt är det tydligen ekonomiskt möjligt att trycka jättestora banderoller på någon slags plastväv, och plötsligt hänger de överallt.På ett sätt påminner det ju om reklamen på det tidiga 1900-talets brandgavlar, men skillnaden är att den mer tillfälliga karaktären innebär att man inte behöver vara lika noga. Det går alltid att ursäkta ett illa formulerat och presenterat reklambudskap med att det går att plocka ner. I fall man vill.
Ett annat exempel är Stadiumladan på Ingelsta där den norra/blå delen av fönsterradens färspektra sedan ett halvår döljs av en jättebanderoll... Kanske skulle man skaffa sig en egen tremetersbanderoll att hänga ut genom fönstret?RSS 2.0