Kurt har tassat vidare...

Kurt funderar

Kurt är inte längre kvar i rondellen vid Norr Tull i Norrköping. Innan han rann iväg satt han och blickade ut över det gamla Kungstorget som inte längre är något torg.

Kungstorget 1

Så här såg det ut en gång vid Norr Tull, eller Kungstorget. Själva torget låg väl ungefär där polishuset ligger idag. Längst till vänster på den här bilden.

Kungstorget 2

Senare byggdes huset som syns här. Och det finns kvar där än idag. Någonstans har jag hört att stadsarkitekten Kurt bodde i det huset. Men jag är inte riktigt säker på om det stämmer. Hur som helst var det helt klart mer folk och mindre bilar vid Norr Tull förr, även om det var både buss- och taxistation där.
Rondellhunden Kurt satt ändå i rondellen i två veckor. Och han är ganska nöjd med sin insats vid Norr Tull. Inte bara för att han fick vara med i tidningen. Att döma av spåren i snön fick han också en och annan flanör/fotgängare/gångtrafikant (välj själv en benämning som känns OK) att trava in i den "förbjudna" zonen i rondellens mitt. Ett område som annars sällan betrampas av andra än en och annan spårvagnschaufför eller lövräfsare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0