Ett försvinnande nöje

Hjälp! Sveriges kommuner håller på att beröva oss ett av de främsta nöjena på Internet: att diskutera viktiga frågor med kommunernas virtuella assistenter!För något år sedan fanns de överallt. På de flesta kommunernas hemsidor satt det en inställsamt flinande figur som man kunde fråga om... ja, faktiskt vad som helst!

Men nu är de flesta borta. Undrar vad det beror på?Eskil i Eskilstuna och Fredik i Österåker. Numera försvunna...Men några finns ännu kvar! Om man fortfarande känner behov av att få dryfta högt och lågt med någon kan man till exempel vända sig till Bodens käcka groda, Baggen i Järfälla eller Ylva i Norrtälje.

Men de flesta är borta... som den stöddiga Malin som man tidigare kunde möta på Lidingö kommuns hemsida. Det fascinerande med Ylva i Norrtälje och Malin i Lidingö är att de har mänskliga förebilder så vituella de är. Det vill säga, någon stackare har låtit fotografera sig för att ge en bild åt en omänsklig robot som inte kan svara på de mest elementära frågor. Norrtälje-Ylva - eller vad hon nu heter på riktigt - har dessutom avbildats i ett flertal olika poser som gör att hon ibland menande böjer på huvudet när hon svarar på vissa frågor...
Nej, webben blir lite tråkigare utan de virtuella kommunguiderna. Tänk att de skulle visa sig vara en övergående trend... Vem trodde det?;)

Kommentarer
Postat av: Eleonore

Sånt där är kul, de svarar alltid så korkat.

2009-11-11 @ 08:30:49
URL: http://fikamed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0